nlc.hu
Család

Elmaradt temetések az Új Köztemetőben

Elektromos hiba miatt 9 temetés maradt el a fővárosi Új Köztemetőben

Szemtanúk szerint több mint százan vártak a temetőben órákon keresztül.

Kilenc temetési szertartás maradt el kedden a budapesti Új Köztemetőben, sokan órákat vártak arra, mire kiderült, hogy nem tartják meg hozzátartozójuk vízszórásos búcsúztatóját.

Az RTL Klub Híradónak nyilatkozó férfi elmondta, hogy hozzátartozójának a temetésére ötvenen mentek el, és hogy a temetőben először azt mondták, hogy csak pár percet kell várni, és elkezdik a szertartást, majd 20-25 perccel később megint szóltak nekik, hogy valami meghibásodás miatt nem kezdik még, de már csak rövid időre van szükségük. Később elmondták, hogy áramprobléma van, végül közel négy órányi várakozás után, délután negyed kettőkor közölték velük, hogy aznap már biztos nem tartják meg a szertartást. 

A Budapesti Temetkezési Intézet az RTL Híradónak azt írta, hogy a 40 éves villamoshálózat hibásodott meg a temetőben. Most egy aggregátorról működtetik a szivattyút, az elmaradt szertartásokat pedig később tartják meg.

(Kiemelt kép: Unsplash) 

Elektromos hiba miatt kilenc temetés maradt el a fővárosi Új Köztemetőben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top