nlc.hu
Család

Jogerős ítélet a veronai buszbaleset ügyében

Veronai buszbaleset: hat évet kapott a sofőr

Peren kívül született a jogerős ítélet, V. János pár hónap múlva börtönbe vonul.

Jogerős döntés született a 17 halálos áldozatot követelő 2017-es veronai buszbaleset ügyében. 6 év letöltendő szabadságvesztést javasolt a vádhatóság a védelemnek, melyet az elfogadott – írja az Index Az ügyben elmarasztalt V. Jánosnak a büntetését  Olaszországban kell letöltenie. Az elsőfokú ítélethez képest ez jelentős enyhítésnek tekinthető. Különösen, hogy Olaszországban a büntetés-végrehajtás eltér a magyartól, az integrációs lehetőség megengedi, hogy a büntetés egy részét intézményen kívül töltse le az elítélt. Erre a lapnak az egyik ott tartózkodó hozzátartozó, Szendrei Endre számolt be. 

A férfi elmondta:

Mélységesen fel vagyunk háborodva, és totális elégedetlenség van körülöttünk. V. János mindent elkövetett azért, hogy halálba vigye ezt a 17 embert, de sajnos a bíróság ezt nem vette komolyan.

Szendrei szerint az, hogy az őt gépjárművezetésre alkalmatlanná tevő betegségét eltitkolta, okszerűen vezetett a veronai buszbalesethez.

Megemlékezés a Veronai buszbalesetre

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékéért rendezett gyertyagyújtás résztvevői a közlekedési balesetben elhunytak emlékművénél a fővárosi Flórián téren 2017. február 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A most megszülető döntés az első fokon megállapított kártérítéséi igényeket is jóváhagyta. A vádlott személyesen nem jelent meg a tárgyaláson. Mivel megállapodás útján született, az ítéletet nem is indokolták.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top