nlc.hu
Család

Ha Sinead vásárolni megy, az bizony két napig tart

Ennek a nőnek minden egyes nagybevásárlása két teljes napig tart

Ha azt hiszed, minden idődet felzabálja a hétvégi nagybevásárlás a családnak, akkor gondolj arra a nőre, akinek ugyanez a művelet két teljes napig tart.
Két napba telik neki egy nagybevásárlás

Sinead Meader táplálkozási szakértő az isten háta mögötti városkában, a kanadai Yukonban lakik, és csak egy irányba 544 kilométert kell autóznia ahhoz, hogy odaérjen a legközelebbi szupermarkethez. Az út ráadásul nem tágas és jól letakarított autópályákon át vezet, így kifejezetten lassan tud csak haladni, bár azt állítja, a gyönyörű kilátás és csodaszép tájak azért valamennyire kárpótolják a megpróbáltatásaiért – írja a Unilad.

Kanada északnyugati részének populációja nagyon gyér, alig van arrafelé szupermarket, ezért Sinead is kizárólag hat-nyolc hetente indul útnak, hogy nagybevásárlást tartson. Pihenés nélkül minimum öt órát kell vezetnie egy irányban, ráadásul az út nagy részén egyáltalán nincs térerő. A rossz látási viszonyok és hóátfúvások miatt az út annyira fárasztó, hogy Sinead jellemzően egy éjszakát ott marad pihenni, mielőtt visszaindulna. Egy ilyen út során jellemzően 550 és 1000 kanadai dollár (146 ezer és 265 ezer forint) közötti összeget hagy ott csak az élelmiszerekre, és mivel egyedül él, kizárólag magának vásárol. Jellemzően konzerveket és fagyasztott élelmet vásárol, a friss áruk ugyanis nem sokáig bírják, ha vesz is ilyesmit, jellemzően lefagyasztja őket. És ha hirtelen észreveszi, hogy elfelejtett megvenni valami fontosat? Szerencsére nincs minden veszve. A helyi benzinkúthoz tartozik egy kisbolt, ám annak megvan az a hátránya, hogy kisebb a választék, és mindenért prémium árat kell fizetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top