nlc.hu
Család

Visszatért a megmentett veréb

Megható: visszatért jótevőihez a megmentett veréb

Fiókaként megmentették a kis veréb életét, aztán miután szabadon engedték, a madár visszatért hozzájuk.
Chibi, a veréb

Egy verébfióka második esélyt kapott az életre, miután egy pár Szlovéniában a gondozásába vette a madarat. A Chibinek elnevezett kis veréb 10 napos korában esett ki a fészekből, és az életéért küzdött, amikor rátaláltak.

A pár egy kis kutatás után megtudta, mivel etethetik a madárfiókát. Így Chibi nedves macskaeledelt kapott egy kis banánnal és tofuval keverve, az ételt pedig csipesszel szolgálták fel neki, hogy apró falatokat ehessen.

A kis verébnek még nem nőtt ki teljesen a tollruhája, így fontos volt az is, hogy melegen tartsák, ezért egy kartondobozból és régi ruhákból kényelmes ágyat készítettek neki. Ahogy Chibi növekedett, a madár nevelgetése egyre több időt kívánt a pártól, de egyáltalán nem bánták a dolgot.

Ahogy teltek a hetek és hónapok, a veréb megtanult repülni, és eljött a fájó búcsúzás ideje. A pár úgy döntött, hogy a barátjuk kertjében szabadon engedik Chibit, ahol macskáktól védve visszatérhet a vadonba. Ám pár másodperccel azután, hogy a veréb leszállt egy közeli fán, visszarepült a megmentőihez, és azóta is mindig visszatér hozzájuk.

A pár azt mondja, Chibinek köszönhetően jobb lett az életük, a veréb pedig egyszerre élvezheti a szabadságot és az emberek által nyújtott biztonságot. Chibinek már saját Instagram-oldala is van, ahol gazdái rendszeresen megosztanak fotókat a mindennapjaikból.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Instagram/chibi_the_sparrow)

Megmentett madarak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top