nlc.hu
Család

Nekimentek a homofób texasi politikusnak

Kiakadt a meleg Mikuláson, a kommentelők meg rajta akadtak ki

Egy texasi konzervatív politikus nekiment egy könyvnek, amiben a Mikulás fekete és férje van. Pedig a Mikulás mindenkié.

Épp a napokban írtunk a norvég posta karácsonyi reklámjáról, amiben a Mikulás meleg, most Texasból jött hír arról, hogy kiosztottak a kommentelők egy helyi politikust, aki azon akadt fenn, hogy egy könyv fekete, homoszexuális férfiként ábrázolta a Mikulást.

Egy meleg, fekete Mikulás sok volt a texasi politikusnak

Egy meleg, fekete Mikulás sok volt a texasi politikusnak

Ellen Troxclair, egykori városi tanácstag Austinból – aki magát kipróbált konzervatívnak nevezi – kirakott egy fotót Daniel Kibblesmith a Mikulás férje című 2017-es könyvéről, ami a helyi könyvesbolt polcán van. Azt írta alá, hogy „Többé nem sétálhatunk végig a gyerekeinkkel egy könyvesbolt karácsonyi gyermekrészlegén anélkül, hogy ne ömlene ránk a nem megfelelő tartalom, amelyet a személyzet »olvastatni akar« az emberekkel. Azt is feltette kérdésként, hogy mi ez a baloldali megszállottság, amivel szexualizálni akarják a gyerekeknek szánt tartalmakat.

A politikus nyilván támogató kommenteket várt, ám inkább a könyv rajongói érkeztek meg.

„Ha ez felzaklat, te vagy a probléma” – írták neki, míg egy másik kommentelő megjegyezte, hogy érzelmileg és erkölcsileg is visszamaradott lehet az, aki egy párkapcsolat láttán a szexualitásra asszociál elsőre és nem a romantikára, partnerségi viszonyra.

A Yahoo elérte a könyv szerzőjét, aki szerint a konzervatív politikus „nagyon elkésett erről a buliról. Azt hittem, mára minden felháborodás elhalt”. Daniel Kibblesmith szerint Troxclair most „egyedül felelős az eladási számok növeléséért”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top