nlc.hu
Család

5 apa a filmvászonról

5 apa a filmvászonról, aki hatással volt 2021-ben az életünkre

Az apaság nem egyszerű, és úgy tűnik, a nehézségek csak duplázódnak, amikor a képernyőn kell apának lenni.

2021-ben sok olyan film és sorozat készült, melyekben apák tűntek fel olykor példakép, máskor pedig inkább ellenpélda formájában. Teljesen szubjektív lista következik az idei TOP 5 képernyős apáról.

Leto Atreides herceg, Dűne (Dune)

Timothée Chalamet és Oscar Isaac

Timothée Chalamet és Oscar Isaac a Dűne című filmben (Kép: IMDb)

Oscar Isaac Leto herceg szerepében az apai, szeretetteljes tekintélyt egy teljesen új szintre emeli a Dűnében. Az apa nemcsak arra akarja mindenáron megtanítani a fiát, hogy hogyan legyen vezető, hanem igyekszik mindezt úgy tenni, hogy közben figyel a fia igényeire és tehetségére. Aztán a végén még meg is öli magát, hogy megmentse a családját.

Clint Barton, Sólyomszem (Hawkeye)

Jeremy Renner és Hailee Steinfeld

Jeremy Renner és Hailee Steinfeld a Sólyomszem című sorozatban (Kép: IMDb)

A Marvel univerzum tele van apukákkal, Clint Barton karakterében Jeremy Renner pedig remek választás az apaszerepre. A sorozatban Barton egy fiatal nővel áll össze annak érdekében, hogy legyőzzenek pár gonosztevőt, majd hazaérjenek karácsonyra. Az apa család iránti elkötelezettsége példás a Sólyomszemben.

Abbas Hardin, Alapítvány (Foundation)

Sasha Behar és Clarke Peters

Sasha Behar és Clarke Peters az Alapítvány című sorozatban (Kép: IMDb)

Az Alapítvány sorozatban Abbas Hardin apaszerepében Clark Peters brillírozik, az apa és lánya kapcsolat ábrázolása kész tanulmány volt, olyan jellemfejlődésen ment keresztül. Amikor aztán minden elveszettnek tűnik, Abbas meghozza a végső, legnagyobb áldozatot: az életét adja, hogy megmentse a lányát, feleségét és az egész közösségét.

James Bond, 007 Nincs idő meghalni (No Time to Die)

Daniel Craig

Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalni című filmben (Kép: IMDb)

Egyszerre csodálatos és borzasztó apa lett James Bond karakteréből Daniel Craig keze között. A 007 Nincs idő meghalni filmben kettős érzéseink vannak Bond apaságával kapcsolatban, hiszen túl sokat nem apáskodik, ám annyira merész és újszerű volt ebben a filmben, hogy James Bondot apaként is láthatjuk, hogy muszáj volt felkerülnie a listánkra. Alaposan felkavarta az apaság ténye az állóvizet a Bond-univerzumban, az biztos.

III. Péter, Nagy Katalin – A kezdetek (The Great)

Nicholas Hoult és Elle Fanning

Nicholas Hoult az apa a Nagy Katalin – A kezdetek című sorozatban (Kép: IMDb)

Az utóbbi évek egyik legjobb és legviccesebb kosztümös sorozatának szavaznánk meg a Nagy Katalint, ehhez a második évadban jelentősen hozzájárult III. Péter alakja és apaságához való viszonya (és persze az őt játszó Nicholas Hoult színészi játéka). A rettegett, véreskezű cár elolvad a fiától és nem hajlandó távol maradni tőle még akkor sem, ha ezzel azt kockáztatja, hogy Katalin még a végén legyilkoltatja. Ha példakép kell arra, hogyan ragaszkodj a még meg sem született gyermekedhez apaként, akkor Pétert nevezzük a kategória első helyére.

Ajánlunk sorozatokat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top