nlc.hu
Szabadidő

Sorozatok a Trónok harca helyett

Ha szeretted a Trónok harcát, akkor ez az 5 sorozat pont neked való lesz

A Trónok harca című sorozattal nehéz felvenni a versenyt, annyira egyedülálló darab a műfajában, ám azért most megpróbálunk öt olyan sorozatot mutatni, ami tetszeni fog, ha szeretted a Trónok harcát.

A Trónok harca (Game of Thrones) című sorozat nem véletlenül volt olyan sikeres, rajongói a mai napig újranézik az elejétől kezdve az összes évadot legalább egyszer egy évben. Valószínűleg megismételhetetlen az az atmoszféra, amit a sorozatban létrehoztak az alkotók és színészek, de nagy örömünkre érkezik 2022-ben a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza, amely George R. R. Martin Tűz & Vér című írása nyomán jött létre, 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el. Amíg azonban várunk a Sárkányok házára, addig lássuk, mit nézzünk helyette.

The Expanse – A Térség

James S.A. Corey könyvsorozatából készült A Térség címmel az a sorozat, ami a messzi jövőbe repít minket. A Trónok harca persze nem sci-fi sorozat volt, mint A Térség, ám ugyanolyan politikai vitákat, konfliktusokat, folyamatos feszültséget láthatunk a jövőben játszódó sorozatban is. A különbség a korszakban és a helyszínben van leginkább, a hatalmi harcok, családi háborúskodás és szétszakadó frakciók ugyanúgy főszerepet játszanak mindkét sorozatban.

Nézd ezt a Trónok harca helyett

Részlet A Térség című sorozatból (Kép: IMDb)

Outlander – Az idegen

Az idegen mostanában az egyik legérdekesebb egyvelege a történelmi drámának és sci-finek, megfűszerezve fülledt erotikával – ez utóbbiból jutott bőven a Trónok harcában is. A Diana Gabaldon könyvei alapján készült sorozatban van időutazás is, visszatérünk egészen 1743-ba, hogy szemtanúi legyünk egy különös szerelemnek. Csatajelenetből is kapunk annyit, hogy még sok is, ha esetleg épp ez hiányozna a Trónok harcából (bár az is tény, hogy kisebb költségvetésű háborúk vannak Az idegen sorozatban). Tehát: romantika, történelem, időutazás – mi kellhet még?

Mit nézz a Trónok harca helyett?

Részlet Az idegen című sorozatból (Kép: IMDb)

The Borgias – Borgiák

Ha a kissé beteg családi dinamika hiányzik a Trónok harcából, akkor a Borgiák tökéletesen hozzák majd a szintet. A helyszín Olaszország, ahol a kegyetlen Borgia család életét követhetjük nyomon, akik mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a hatalmukat. Nem mellesleg Jeremy Irons tündököl Rodrigo szerepében, akit a sorozat elején választanak meg pápává, úgyhogy már csak ezért is érdemes nézni a sorozatot. Ármány, csalárdság, fordulatok, és bizony még vérfertőzés is előfordul a Borgiák háza táján, úgyhogy abszolút Trónok harca-rajongóknak való sorozat.

Amíg vársz a Sárkányok házára

Részlet a Borgiák című sorozatból (Kép: IMDb)

The Witcher – Vaják

A Vaják című sorozat ajánlójához igazából elég lenne annyit írni, hogy Henry Cavill a főszereplő, mert már ez elég ok arra, hogy hirtelen ledaráljuk az egész sorozatot. A fantasy sorozatban varázslat, lovagok és rettenetes szörnyek is felbukkannak elég gyakran, úgyhogy egyértelműen a Trónok harca mellett van a helye. Csak a politikai harcok helyett a Vajákban inkább arra a morális tanulságra számíthatunk, miszerint be kell teljesíteni a sorsunkat.

Westworld

A Westworld futurisztikus sci-finek tűnik a felszínen, ám több ponton is illeszkedik a Trónok harcához. Egyrészt mindkét sorozatnak Ramin Djawadi a zeneszerzője, ami abszolút érezhető is, hiszen a zene meghatározó karaktert ad ezeknek a sorozatoknak, illetve Djawadi egyik védjegye, hogy a zenéi nagy szerepet játszanak a történetmesélésben is. A zenén kívül pedig osztozik abban is a két sorozat, hogy évadokon átívelő, csavarokban, intrikában, fordulatokban gazdag történetet és fantasztikus színészgárdát tudhat magáénak. Nem mellesleg pedig zseniális mindkettő úgy, ahogy van, kötelezővé tennénk minden sorozatrajongónak.

Mit nézzünk a Trónok harca helyett

Részlet a Westworld című sorozatból (Kép: IMDb)

Via; Kiemelt kép: IMDb

Ajánlunk filmeket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top