nlc.hu
Szabadidő

Sorozatok Szex és New York rajongóknak

Bírtad a Szex és New York-ot? Akkor nagy eséllyel ezek a sorozatok is tetszeni fognak

Ha bírtad a Szex és New York független karaktereinek a sztorijait, és/vagy te is rajongsz a divatért, akkor az összegyűjtött sorozatokból biztos találsz neked valót.
Jane Fonda,Lily Tomlin , Szex és New York, sorozatok

Lassan érkeznek a Szex és New York új epizódjai, az eredeti szereplőgárdából visszatér Sarah Jessica Parker (Carrie), Kristin Davis (Charlotte) and Cynthia Nixon (Miranda) is, egyedül a Samanthát alakító Kim Cattrall marad ki. Az And Just Like That… címen futó sorozat tízrészes lesz, az új epizódokban immár az 50-es éveikben járó barátok, Carrie, Miranda és Charlotte kalandjait követhetjük. A várakozás idejére pedig mutatunk pár olyan sorozatot, amelyek legalább olyan szórakoztatóak, mint anno a négy barátnő sztorijai.

1.) Grace and Frankie

Szerencsére 2021-ben egyre nagyobb szerepet kapnak az idősebb nők, nemcsak a filmvásznon, hanem a divat vagy a szépségipar területein. Sőt, nemcsak az idősebb nők, hanem úgy egyáltalán, jobban a fókuszba került a nyugdíjas generáció.

Az Emmy-díjra jelölt sorozatban a pedáns Grace és a különc Frankie nem barátnők, ám amikor férjeik elhagyják őket egymásért, lassan azzá válnak.

Epizódról epizódra követhetjük végig magánéleti dilemmáikat, de abba is betekintést kapunk, mivel jár az idősödés pro és kontra. Arra is rámutat a két öreg hölgy története, hogy bár az évek előrehaladtával sok minden megváltozik az ember testében, attól még lehet aktív, boldog életet élni, sőt, a szerelem sem kizárt az aranykorban. 

2.) Csajok

2012-ben az újdonság erejével robbant be a tabukat feszegető sorozat, és öt éven keresztül sikeresen futott számos országban. Minden túlzás nélkül forradalmi volt, mind a témaválasztás, az ábrázolás, vagy a karakterek szempontjából. Majd tíz évvel ezelőtt senki sem ment el szó nélkül a leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek életét bemutató széria mellett. Ehhez mérten a legtöbb pozitív kritika szerint nagy szükség volt egy olyan sorozatra, ami őszintén mutatja be egy kisebbségi és alulreprezentált csoportok nézőpontját. Tényleg nagyon váratott már magára egy olyan sorozat, ami cukormáz nélkül mutat be olyan témákat, mint a szex, a barátság, vagy a felnőtté válás nehézségei. 

3.) Emily párizsban

Ha szereted a divatot, és egy könnyed sorozatra vágysz, akkor érdemes megismerkedned a tavaly nagy sikerrel bemutatott sorozattal. Már csak azért is, mert nem más készítette, mint Darren Star, a Szex és New York alkotója. A sztori szerint Emily Cooper, a chicagói marketinges megkapja álmai állását Párizsban, a munka, a barátok és a szerelem között manőverezve veti bele magát kalandos új életébe.
A sorozat sokaknál kiverte a biztosítékot, túl egyszerűnek, felszínesnek tartották, de úgy tűnik, minden hibájával együtt sokaknak szüksége volt rá a lezárások időszakában. A premier után folyamatosan a Netflix legnézettebb műsorai között szerepelt, miközben a francia kritikusok sérelmezték, ahogyan országukat, pontosabban fővárosukat és lakóit ábrázolják. Mi azt mondjuk, egy próbát megér. A második évadot pedig még idén bemutatják.

4.) Valeria

Megkedveltük a Netflix sorozatát, amely Elísabet Benavent regénye alapján készült. Főszerepben Valeria, a művészi és magánéleti válságban lévő író, a család fekete báránya, de ami azt illeti, ő maga is elég elveszettnek érzi magát. Rajta keresztül ismerjük meg a három barátnőjét, akik maguk is az önfelfedezés útját járják. Amennyiben te is épp a harmincas éveidet taposod, és nem hozod a sztenderd elvárásokat, ergo nincs még egy tucat gyereked, kirakatházasságod, akkor mindenképp adj egy esélyt a sorozatnak.

5.) Hatalmas kis hazugságok

Az HBO saját gyártású, titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban döbbenetes titkokat rejt. A sorozat a nálunk sem ismeretlen Liane Moriarty bestseller regényéből készült, és nagyon pontos képet ad egy bántalmazó kapcsolatról, közelebb hoz annak megértéséhez is, hogy a bántalmazott miért nem tud, miért fél kilépni egy ilyen toxikus kapcsolatból. A sorozatban olyan sztárokat láthatunk egy egészen más oldalukról, mint Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley és Alexander Skarsgård.

Fotó: Getty Images

Még több sorozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top