nlc.hu
Család

Lemásolta a Tádzs Mahalt

Annyira szereti a feleségét, hogy felépíttette neki a Tádzs Mahal másolatát

Egy indiai üzletember mindenképp valami egyedivel akarta meglepni a feleségét. Végül egy saját Tádzs Mahal készült.

Három évvel ezelőtt Anand Prakash Chouksey, egy 52 éves üzletember Burhanpur városából, a közép-indiai Madhya Pradesh államban, úgy döntött, bebizonyítja feleségének, hogy mekkora szerelemmel szereti. Ezért pedig felépít egy 80 méter magas házat.

A Tádzs Mahal. Az eredeti (Fotó: Pexels.com)

A Tádzs Mahal. Az eredeti (Fotó: Pexels.com)

Ám a helyi hatóságok nem kértek a toronyházból, így Anandnak új ötlete támadt: felépíti kertjükben a Tádzs Mahalt.

Az igazi

Az eredeti Tádzs Mahalt, India leghíresebb épületét a mogul császár, Shah Jahan építtette mauzóleumként kedvenc feleségének, Mumtaz Mahalnak, aki 14. gyermekük születése közben halt meg. Ez a világ egyik legikonikusabb szerelemszimbóluma.

Annak érdekében, hogy a fehér márvány mauzóleum minden fő elemét tartalmazza Anandék másolata, a házaspár számos alkalommal utazott Agrába, és rengeteg, az interneten elérhető 3D-s tervet is felhasznált. Bár az ő verziójuk nem rendelkezhetett az eredeti összes jellemzőjével, a terv az volt, hogy a lehető legjobban hasonlítson.

Az üzletember 50 hektáros birtokán elhelyezkedő Tádzs Mahal-replika négy hálószobából, egy konyhából, egy könyvtárból, egy teljes meditációs szobából, valamint egy márványoszlopokkal kiegészített előszobából, egy íves lépcsőházból áll, amit aranyozott mennyezet díszít. Mivel az épületet otthonnak szánják, a belső tér nem másolja az eredetit, és nem szigorúan iszlám stílusú.

Az ingatlant már most sokan látogatják, turisták és szerelmesek is – írja az OddityCentral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top