nlc.hu
Család
76 év után érkezett meg a II. világháborús katona levele

Szívszaggató: halála után, 76 év elteltével érkezett meg a második világháborús katona levele

A postának fogalma sincs, hogy került hozzájuk a 7 évtizedes küldemény.

76 éve, Németországban adta fel egy katona azt a levelet, amit a napokban kapott meg özvegye az amerikai Massachusetts államban.

Szívszaggató: halála után, 76 év elteltével érkezett meg a második világháborús katona levele

(Illusztráció: Pixabay)

A UPI azt írja, hogy John Gonsalves édesanyjának írta a sorokat még a második világháború alatt, és decemberben került elő egy Pennsylvaniában lévő postai elosztóból. A munkatársak azonnal elkezdték a katona családjának felkutatását.

Mint kiderült, a levél címzettje, a férfi édesanyja már rég halott, Gonsalves pedig 2015-ben hunyt el. Ellenben felesége, Angelina még él.

Az özvegy könnyekig hatódott azon, hogy férje kézírását viszontlátta, egy olyan levélen, amit még azelőtt írt, hogy egyáltalán megismerkedtek volna. „Úgy érzem, mintha egy kicsit újra itt lenne velem” – nyilatkozta a WBZ-TV-nek Angelina.

A posta dolgozói azt mondták, fogalmuk sincs, hogy került hozzák hat héttel ezelőtt a levél, de ahogy megtalálták eldöntötték, hogy megkeresik a feladó családját.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top