Család

Szívszorító: 78 év után találkoztak a háborúban elszakított testvérek

Azt hitték, már sosem látják egymást viszont.

Egy orosz testvérpár elszakadt egymástól a második világháborúban Sztálingrád ostromakor, de most csodával határos módon, 78 évvel később ismét találkoztak.

A ma már 94 éves Rozalina Karitonova akkoriban egy tankokat készítő gyárban dolgozott, amit 1942-ben bombáztak a nácik. A családja – köztük egyik testvére, Julija – azt hitte, meghalt a támadásban.

Valójában Rozalina nem volt a gyárban a bombázás idején, hanem másokkal együtt egy komppal evakuálták őket a Volga folyón. Később hiába kereste a családját, őket is kimentették a városból, így nem akadt a nyomukra.

Végül azután találtak egymásra, hogy Julija lánya egy háborúban elszakadt hozzátartozóknak segítő orosz oldalon kereste édesanyja egyik fiútestvérét. Akkor vette észre, hogy valaki az ő édesanyját keresi.

A rendőrség segítségével aztán kinyomozták Rozalina új lakcímét, a rendőrök pedig felvették a kapcsolatot mindkét testvérrel.

A megható találkozásra Cseljabinszkben került sor, miután Julija egyik lánya kíséretében több mint 1200 kilométert utazott vonattal a testvéréhez.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top