nlc.hu
Család
Testvérek találkozása 77 év után

77 év után találtak egymásra az elválasztott testvérek

Édesanyjuk halála után apjuk úgy érezte, nem tud megbirkózni mind a négy fiú gondozásával, ezért Geoffot, aki akkor még csak egyéves volt, örökbe adta.

A 83 éves Ted Nobbs a múlt héten évtizedek óta először ölelhette magához Geoffot (79) – 77 külön töltött év után. Ted és a többi testvére, Barry és John mindannyian elváltak legfiatalabb testvérüktől, Geofftól, miután édesanyjuk 1945-ben, 30 évesen rákban meghalt.

Apjuk úgy érezte, nem tud megbirkózni mind a négy fiú gondozásával, ezért Geoffot, aki akkor még csak egyéves volt, örökbe adta. Miután több évig Northamptonban élt, Geoff hétévesen Ausztráliába költözött örökbefogadó családjával, és azóta is ott él.

A családjától távol töltött évek során Geoffnak nyolc gyermeke és nyolc unokája született. Eközben Ted, Barry és John az évtizedek során többször is megpróbálták megtalálni kisöccsüket, de sikertelenül. Nem tudták, hogy Geoff is ugyanezt próbálja megtenni, és végül 2014-ben sikerült hármójuk nyomára bukkannia. Ekkor a legidősebb testvér, John már elhunyt.

Geoff levelet küldött Barrynek, ami ahhoz vezetett, hogy a család végül évtizedek óta először beszélhetett egymással Skype-on és telefonon. Ám a múlt héten Geoff és Ted végre személyesen is találkozhattak, amikor Ted átrepült Ausztráliába.

Ted ezt mondta: „Ez valami olyasmi, amiről soha nem gondoltam volna, hogy életemben megtörténik. Elképesztő élmény volt először találkozni Geoff-fal, hihetetlen volt. Három hete vagyok itt, és elhatároztam, hogy bepótolom az elvesztegetett időt. Teljesen megrázott, amikor ránk talált, mert nem hittem volna, hogy ez megtörténik.”

Geoff így nyilatkozott: „Elsöprő élmény volt, tényleg elképesztő. Alig vártam, hogy alaposan megölelhessem.”

A háromgyermekes nagypapa és özvegy Ted egyedül utazott a 22 órás repülőútra, mivel Barry sajnos túl beteg ahhoz, hogy utazzon.

„Azt hiszem, mindannyiunkban van egy kis hitetlenség, hogy ez most valósággá vált” – mondják a testvérek.

Egy másik idős testvérpár egy családfakutató oldal segítségével 73 év múlva talált egymásra, előtte nem is tudtak egymás létezéséről.

 

idős férfiak a tengert nézik

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top