nlc.hu
Család

77 év után találkoztak újra az elválasztott testvérek

77 év után ölelhették meg egymást újra a gyerekkorukban elválasztott testvérek

A Nobb fiúk édesapja azért adta örökbe a legkisebb gyermekét, mert 1945-ben meghalt a felesége és egyedül nem tudott gondoskodni róluk.

Szinte egész életüket külön töltötték a Nobbs testvérek, akik most, 77 év után találkoztak újra először – figyelt fel a megható történetre az Index.

Ted Nobby megmutatja egy régi fotón öccsét, akit később örökbeadott apjuk.

Fotó: New York Post

Történetük még a II. világháború végén kezdődött Angliában, amikor tragikus módon, mindössze 30 évesen, rákban elhunyt a négy fivér édesanyja. A gyerekek magára maradt apja nem tudta ellátni az akkor alig egyéves fiát, Geoffot, így egy jobb élet reményében örökbe adta őt.

Mint azt a New York Post is megírta, Geoff nevelőszülőkhöz került, akik rövidesen Ausztráliában kezdtek új életet, de a három bátyja, Ted, Barry és John sosem feledkezett meg róla. A hatalmas távolság miatt azonban hiába keresték őt hosszú–hosszú évekig, nem akadtak a legkisebb Nobbs nyomára – egészen 2014–ig, amikor is legnagyobb meglepetésükre maga Geoff kereste fel a testvéreket egy levélben.

A nyolc gyermekkel és unokával büszkélkedő idős férfinek nem volt könnyű élete, de idővel feltalálta magát, és ugyan legidősebb testvérét már nem ismerhette meg (John ugyanis 2010-ben elhunyt), két kisebbik bátyjával azóta is rendszeresen beszélnek Skype–on. 77 év után először szeptember 4-én újra személyesen találkoztak Ted és Geoff Ausztráliában. Sajnos Barry nem tudott ott lenni az eseményen, mivel az utazás fizikailag túl megterhelő lett volna számára, de Ted és Geoff azt tervezték, jó pár kalandon vesznek közösen részt, mielőtt mindketten visszatérnek megszokott életükhöz.

Ted biztos abban, hogy apjuk azért készíttetett a gyerekekről közös képet Geoff örökbeadása előtt, hogy legyen egy nyom, ami alapján egyszer talán egymásra találnak.

Hasonlóan hosszú idő után talál egymásra egy testvérpár az Egyesült Államokban 2021-ben. A 76 éves Harriet Cartert születése után örökbe fogadták, szülei pedig sosem beszéltek neki arról, hogy van egy testvére. A nő azonban regisztrált az Ancestry.com családfakutató oldalra, és DNS-tesztet is csináltatott, amiből kiderült, hogy van egy húga, a most szintén 70 éves éveiben járó Linda Hoffman

Nemrég egy másik testvérpár, Natasha és Leanne történetéről is beszámoltunk, akik szintén felnőttként találtak egymásra. A fiatal nőket anyjuk csecsemőként két különböző kórház vécéjében hagyta születésük után, ám DNS-vizsgálatok alapján tudomást szereztek a másik létezéséről és felvették egymással a kapcsolatot.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top