nlc.hu
Család

Azért jár a metróba, hogy hallhassa a férjét

Ez az asszony mindennap lemegy a metróba, csakhogy hallhassa férje hangját

Dr. Margaret McCollum egy nap sem hagyná ki a londoni Embankment állomás meglátogatását, ugyanis itt van lehetősége hallani néhai férje hangját.

Aki járt már a londoni metróban, biztosan ismeri a Mind the Gap kifejezést, ami a metrószerelvény és az alagút közti kis rés elkerülésére figyelmezteti az utasokat. Van azonban valaki, akinek ez a pár szó nagyon sokat jelent, ugyanis segít neki életben tartani néhai férje emlékét. Margaret férje, Oswald Laurence színészként dolgozott, és még a múlt század ötvenes éveiben rögzítették a hangját, és használták a londoni metró északi vonalán. A házaspár 1992-ben találkozott, és együtt éltek a férfi 2007-es haláláig. A halála után a nő rendszeresen lejárt a metróba, csakhogy hallhassa a férje hangját a bemondóban. Aztán 2012-ben történt valami: a jól ismert hangot lecserélték – írja a Unilad.

A londoni metró

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Margaret megkereste az üzemeltetőket, hogy mondják el neki, mi történt. Ők meghatódtak a történetétől, és kimásolták a férje hangját CD-re, hogy odahaza bármikor meghallgathassa, de ezzel még nem ért véget a történet. A londoni metróhálózat igazgatója, Nigel Holness ugyanis kitalálta, hogy másképp is segít életben tartani Margaretnek a férje emlékét. A londoni metró Embankment állomásán visszaállították Oswald Laurence hangját, szóval ezen az egy állomáson más hangon hallhatjuk a Mind the Gap figyelmeztetést, mint az összes többin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top