nlc.hu
Család

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a spanyol Saturnino de la Fuente, aki a világ legidősebb férfija volt.

Huszonnégy nappal 113. születésnapja előtt elhunyt a spanyol Saturnino de la Fuente, akit a világ legidősebb férfijaként tartott nyilván a Guinness Világrekordok.

A Spanyolország északnyugati részén, León városában élő férfit tavaly szeptemberben, 112 éves és 211 napos korában ismerte el világcsúcstartóként a Guinness. Kedden, amikor váratlanul meghalt egyik lányának házában, 112 éves és 341 napos volt.

Saturnino de la Fuente

Meghalt a világ legidősebb férfija, Saturnino de la Fuente (Fotó: Guinness World Records)

Saturnino de la Fuente 1909. február 11-én született León egyik elővárosában, Puente Castróban. A mindössze 150 centiméter magas férfi alacsony termete miatt megúszta a részvételt a spanyol polgárháborúban, és 13 éves korától egy cipészműhelyben dolgozott, később saját cipőgyára lett.

A férfinak hét lánya és egy fia, 14 unokája és 22 dédunokája született. Gyermekei közül hármat túlélt.

@guinnessworldrecords

Oldest living person (male) - Saturnino de la Fuente García 🇪🇸 112 years and 211 days

♬ Amazing Moment (30s) - Danilo Stankovic

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a férfi aránylag jó testi és lelki állapotban volt matuzsálemi kora ellenére. Élete során sok mindent át- és túlélt, a polgárháború idején például azt, hogy egy lezuhanó német bombázó romba döntött egy házat, amelyben ő is ott volt.

2020 végén ő volt az első ember, akit beoltottak a koronavírus ellen León tartományban. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top