nlc.hu
Család

Meghalt a kútba esett 5 éves marokkói kisfiú

Nem tudták megmenteni a kútba esett 5 éves marokkói kisfiú életét

A mentőcsapatok felszínre hozták az 5 éves Rayant, de már nem tudták megmenteni a kútba esett marokkói kisfiú életét.

Nem sikerült megmenteni annak a marokkói kisfúnak az életét, aki négy nappal ezelőtt beleesett egy 32 méter mély kútba – írja az AP a marokkói királyi palota közleménye nyomán.

Az 5 éves Rayan nevű gyereket szombat este egy nagyszabású mentőakció után a felszínre hozták, de már nem volt életben. VI. Mohamed marokkói király a részvétét fejezte ki a kisfiú szüleinek és megköszönte a mentésben résztvevők munkáját.

Nem tudták megmenteni a kútba esett 5 éves marokkói kisfiú életét

Rengetegen követték a helyszínen a mentőakciót, amelyben a 32 méter mély kútba esett 5 éves kisfiút igyekeztek kimenteni (Fotó: Fadel SENNA / AFP)

Rayan kedden este esett bele a kútba, amely a marokkói hegyvidéki északi részén, Ighran falujában található a házuk előtt. Mivel a kút túl szűk volt, és lefelé tovább csökkent a nyílás átmérője, a mentőcsapatok úgy döntöttek, hogy egy párhuzamos járatot ásnak a kút mellett. Ennek viszont az volt a veszélye, hogy beomlik a talaj.

Több százan vettek részt a mentésben, amely során egy kötél segítségével oxigént és vizet juttattak le a fiúhoz. Kamerával is figyelték, egy ideig mozgott, de szombaton már nem tudták megállapítani, milyen állapotban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top