nlc.hu
Aktuális

32 méter mély kútba esett kisfiú

Három napja próbálják kimenteni a marokkói kisfiút a 32 méter mély kútból

A kisfiú egyelőre jól van, kisebb fejsérüléseket szenvedett.

Nagy erőkkel próbálják kimenteni azt az ötéves kisfiút, aki belezuhant egy több mint 30 méter mély kútba a Marokkó északi részén található Tamrout városának közelében, írja a BBC nyomán a Telex. A kútba leeresztett kamera felvételei alapján a fiú túlélte a körülbelül 32 méteres zuhanást, eszméleténél van, és úgy tűnik, csak kisebb fejsérüléseket szenvedett.

A mentőcsapatok oxigénmaszkot, vizet és élelmet engedtek le neki. Az első híradások szerint az apjával dolgozott a kút javításán, és akkor esett bele, de a BBC később ezt úgy pontosította, hogy a fiú a kút közelében játszott.

A mentőakció kedd óta tart, több tucat rendőr, katona, polgárőr és önkéntes segítségével. Megnehezíti a mentést, hogy a kút nagyon szűk, kevesebb mint 25 centiméter az átmérője, egyes pontjain még annyi sem. Emiatt az első próbálkozások, hogy felhozzák a felszínre a fiút, nem vezettek sikerre, ezért más úton próbálják megközelíteni.

A kútba esett kisfiú, Rayan mentése Marokkóban

Fotó: AFP

Öt buldózer dolgozik a helyszínen, hogy oldalról hozzá tudjanak férni a fiúhoz, mostanra 19 méter mélyre ástak le közvetlenül a kút mellett. Óvatosnak kell lenniük, nehogy beomoljon a kút, miközben ásnak.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top