nlc.hu
Család

14 hónap után is pozitívak a török férfi Covid tesztjei

14 hónap után is pozitívak egy török férfi Covid-tesztjei

Tizennégy hónapja éli az életét izolációban egy 56 éves török férfi, aki 2020 novembere óta már 78 alkalommal tesztelte magát, az eredmény pedig mindig pozitív lett.

Muzaffer Kayasan már több mint egy éve jár-kel az otthona és egy helyi kórház között, és nem azért, mert ott dolgozna. A férfi képtelen visszatérni a régi életéhez, mióta 2020 őszén elkapta a koronavírust, ugyanis bár jól van, a tesztek tanulsága szerint azóta sem gyógyult ki belőle. A vírus először ledöntötte az 56 éves férfit a lábáról, kórházi kezelésre is szorult, de miután jobban lett, hazaengedték. Bár a tüneteket maga mögött hagyta, magát a vírust nem sikerült: azóta is kimutatják a tesztek a szervezetében – írja az Oddity Central.

Muzaffer Kayasan

Muzaffer Kayasan az otthonában (Fotó: Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images)

A törökországi szabályok értelmében emiatt karanténban kell lennie. Az orvosok azzal magyarázzák a furcsa esetet, hogy Kayasant leukémiával kezelték, emiatt nagyon legyengült az immunrendszere. Gyógyszereket szed, hogy megerősödjön az immunrendszere, de ez egy nagyon hosszú procedúra. A régóta tartó izoláció megviseli a férfit, mivel nem találkozhat a családtagjaival és a barátaival sem, a gyerekeit és az unokáit pedig csak ablakon keresztül láthatja. Egyetlen társaságát a felesége és a legkisebb gyereke jelenti, akik továbbra is vele egy háztartásban élnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top