nlc.hu
Család

Életmentő műtéten esett át MÁZS menyasszonya

Életmentő műtéten esett át Mészáros Árpád Zsolt menyasszonya

A fiatal nőnek egy „tyúkszem” miatt javasolta pedikűröse, menjen el nőgyógyászati szűrővizsgálatra
Mészáros Árpád Zsolt

Nehéz időszakon van túl MÁZS, azaz Mészáros Árpád Zsolt és párja, Kriszta. A Blikk számolt be arról, hogy a fiatal nőnek egy évvel ezelőtt kellett szembenéznie azzal, hogy szervezetét megtámadhatja a gyilkos kór. Kriszta szerencsére egyetlen műtéttel megúszta a rákot, és azóta az egyik legfontosabb küldetése lett, hogy felhívja a figyelmet a megelőzésre.

Kriszta kálváriája egy tyúkszemnek hitt elváltozással kezdődött, ami nem akart elmúlni. A pedikűröse mondta neki, hogy menjen el vele mindenképpen nőgyógyászati szűrővizsgálatra, mert a human papilloma vírus (HPV) okozhat ilyen elváltozást, ami a méhnyakrák kialakulásáért is felelős. A szakrendelésen megvizsgálták és megállapították, hogy, noha még nincsen rosszindulatú daganata, idővel valószínűleg kialakult volna, ezért a méhnyak egy részének kimetszését javasolták. A fiatal nő a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ezzel – úgy tűnik – szerencsére időben elcsíptük a problémát, az orvosom mégis azt mondta, életmentő volt a műtét, mert ha fél évvel később jövök, valószínűleg nem úszom meg ennyivel.

Krisztának párján kívül sokat segített a műtét előtt és azóta is a Mályvavirág Alapítvány, amely a HPV és a méhnyakrák elleni harcot tűzte ki céljául. A fiatal nő azóta a szervezet nagykövete lett Dunakeszin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top