nlc.hu
Család

A nők jobban betartották a járványügyi szabályokat

Egy felmérés szerint a férfiak lazábban vették a járványügyi szabályokat

Tanulmányukban az ELTE PPK kutatói egy 41 országból származó mintával dolgoztak.

Egy kutatás szerint a férfiak kevésbé tartották be a járványügyi szabályokat, mint a nők. A vizsgált országok 95 százalékában ugyanis ők vették a legkevésbé figyelembe például a távolságtartásra vonatkozó szabályokat a járvány korai időszakában – derült ki az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) kutatóinak legújabb tanulmányából, amely a Scientific Reports című folyóiratban jelent meg. Az alacsonyabb iskolai végzettség (az országok 66 százalékában) és az alacsony jövedelem (80 százalék) szintén összefüggést mutatott az ajánlások figyelmen kívül hagyásával. Az életkor tekintetében pedig a fiatalok voltak (78 százalék) hajlamosabbak közösségbe menni.

Koronavírus, távolságtartás, reptér

Fotó: Pixabay

Az ELTE PPK kutatói tanulmányukban egy 41 országból származó mintán mutatták be, hogy a nem, az életkor, a jövedelem és a végzettség alapján megjósolható, kik veszik kevésbé figyelembe a távolságtartás szabályait. A szakemberek szerint adataik felhasználhatóak a Covid-19-cel kapcsolatos népegészségügyi kommunikációban – olvasható az egyetem honlapján közölt beszámolóban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top