nlc.hu
Család

Hatodik lett a téli olimpián Szőllős Barnabás izraeli színekben

Hatodik lett a téli olimpián Szőllős Barnabás, aki négy éve már izraeli színekben versenyzik

Szőllős Barnabást 2018-ban veszítette el a magyar sísport, most hatodik lett a téli olimpián.

Hatodik helyen végzett a magyar születésű, de már izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás férfi kombinációban alpesi síben a pekingi téli olimpián.

Hatodik lett a téli olimpián Szőllős Barnabás, aki négy éve már izraeli színekben versenyzik

Az izraeli színekben induló Szőllős Barnabás az alpesi sízők férfi kombinációs számának lesiklóversenye után a pekingi téli olimpián, a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 10-én (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

Teljesítményére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is felfigyelt, a Twitteren méltatták Szőllős teljesítményét – vett észre a Nemzeti Sport.

Amikor eléred országod legjobb egyéni eredményét a téli olimpiákon. Ez az, amit Szőllős Barnabás tett a hatodik helyével kombinációban

– olvasható a NOB bejegyzésében.

Gratulált a Magyar Sí Szövetség is a sikerhez:

A 444 azt írja, Magyarország 2018 januárjában veszített el három ígéretes sízőt, a lillehammeri ifjúsági téli olimpián műlesiklásban hetedik helyen végzett Szőllős Barnabást és testvéreit. Családjuk önerőből képezte ki őket, de miután állításuk szerint hiába kértek segítséget a finanszírozáshoz a Magyar Sí Szövetségtől, az izraeli színeket választották.

Minden idők legjobb magyar színekben elért eredménye alpesi síben Miklós Edit 2014-es 7. helye volt a szocsi olimpián.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top