Aktuális

Miklós Edité minden idők legjobb magyar téli olimpiai eredménye

Miklós Edit az új példakép: nála jobb eredményt még egyetlen magyar alpesi síző sem ért el olimpián: 16. helyen végzett Szocsiban.

“Nem vagyok egy jó szlalomos” – mentegetőzött Miklós Edit, aki így is minden idők legjobb magyar eredményét érte el alpesi síben a téli olimpiák történetében. (Korábban Kozma Péter tartotta a magyar csúcsot, 1984-ben, Szarajevóban 18.-ként zárt műlesiklásban.)

Miklós Edité minden idők legjobb magyar téli olimpiai eredménye
Eddigi legjobb olimpiai egyéni eredmények:
1. Miklós Edit alpesi, SC                    16. (2014)   
2. Kozma Péter alpesi, SL                 18. (1984)   
3. Szalay László alpesi összetett     19. (1936)         
4. Balázs Éva sífutás, 10 km              19. (1964)         
5. Gellér László síugrás, nagysánc   19. (1968)    
6. Németh Ferenc sífutás, 50 km       20. (1924)      
7. Kovács Mónika alpesi összetett      21. (1998)          
8. Berecz Anna alpesi SC                   21. (2014)  

A kiváló, 13. helyet érő lesiklás után Edit műlesiklásban is biztonságosan lejött a pályán, s 6.99 másodperc hátránnyal együtt is a 16. helyen végzett. Mint mondja, nagyon izgult. “Elég nehéz volt a pálya, meredek és nagyon kanyargós – idézte fel. – Elégedett vagyok, úgy érzem, majdhogynem a tőlem telhető maximálisat teljesítettem, sikerült egy egész jó lesiklómenetet csúsznom, habár a pálya első felében rontottam, és nem tudtam olyan jó íveket húzni, mint edzésen, viszont a pálya alsó felében volt, hogy a részeredmények szerint a leggyorsabb voltam. Vagyis a lesiklás jó volt, a szlalommenetben is magamhoz képest jól mentem, az edzőm szerint harcoltam hogy leérjek a célba.”

Edit nagyon fáradt volt a verseny végére, hiszen már öt napja tartottak az edzések. Egy kiadós pihenés után február 12-én lép újra pályára, lesiklásban. Ott talán még jobb esélyei vannak, “úgy érzem, abban vagyok a legjobb” – mondta, a 16. helyezést pedig így értékelte: “kezdetnek nem rossz. Remélem, még ennél is jobb névjegyet fogok lerakni az asztalra, ez a célom”.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség elnöke úgy értékelt az MTI-nek, Miklós Edit megmutatta, ő mindent tud, most már csak össze kell raknia a szerdai lesiklásra, hogy a felső és az alsó rész egyszerre legyen jó.
Gratulál a Nők Lapja Café csapata is!

Miklós Edit
A Székelyföldről származó síelő sokáig román színekben versenyzett, 2010-ben vette fel a magyar állampolgárságot, és a következő évtől már Magyarországot képviseli. Vagány lány, aki hobbibúvárként a vizet nem csupán hó formájában kedveli. Legfőként mégsem a mélybe, hanem a magasba vágyik – álma, hogy egyszer kipróbálja a tandemugrást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top