nlc.hu
Család

Rég nem látott költekezést hozhat a február

Vásárlási láz törhet ki az extrapénz miatt februárban

Az egyszeri juttatások felpörgethetik a kiskereskedelmi forgalmat februárban.

A karácsonyi költekezés után az év eleje szokás szerint gyenge szokott lenni a kiskereskedelemben. Idén februárban azonban kiugró forgalom várható, erről Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára beszélt az Inforádiónak.

A bővülés hátterében elsősorban az egyszeri kormányzati juttatások – a személyi jövedelemadó visszatérítése és a 13. havi nyugdíj – állnak, de emelkedtek a bérek, különösen a minimálbér, valamint belép a 25 év alattiak szja-kedvezménye. A növekedéshez hozzájárulhat a SZÉP-kártyás élelmiszer-vásárlás engedélyezése, valamint az élelmiszer-árstop is.

Rég nem látott költekezést hozhat a február

A műszaki cikkek iránt nagyot nőhet a kereslet az egyszeri juttatások miatt (Fotó: Getty Images)

Az egyszeri juttatások miatt elsősorban a nagyobb értékű tartós javak: műszaki cikkek, bútorok, ruházati termékek eladása lendülhet fel. A járvány előtti időszakban a kiskereskedelmi forgalom havonta 5-6 százalékkal bővült, Vámos György most februárra 8-10 százalékos növekedést vár, de egyes területeken még nagyobb lehet a változás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top