nlc.hu
Család

A szegedi mentésirányító telefonon vezette le a szülést

A szegedi mentésirányító telefonon vezetett le egy szülést Hódmezővásárhelyen

Elindultak a mentők, de már csak akkor értek oda, amikor a szülés már véget ért. Az apuka egy szegedi mentésirányító tanácsaival vitte végig a szülést.
a szegedi mentésirányító

Vasárnap Hódmezővásárhelyen gyors segítséget kértek, mert egy 35 éves nőnek elfolyt a magzatvize. A tapasztalt mentésirányító Szegeden azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, sőt az újszülött rohamkocsi is elindult Szegedről, miközben az utcáról telefonáló nőt visszairányította a lakásába. Alighogy visszaért, meg is indult a szülés – derül ki az Országos Mentőszolgálat posztjából.

A család ugyan rutinos volt, ugyanis már a negyedik gyermeküket várták, de így is nagy ijedtség volt a helyszínen amiatt, hogy ilyen gyorsan megindult a szülés. Persze nem voltak segítség nélkül: a mentésirányító instruálta és nyugtatta meg őket, és a tanácsaival sikerült könnyedén világra hozni a kicsit. Az egészséges újszülött épp akkor sírt fel, amikor a mentők megérkeztek a helyszínre. Édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállították kórházba, az apukának pedig még tréfálkozásra is volt ideje, amikor a mentésirányítónak azt mondta, hogy

Remélem, legközelebb is magánál fogunk szülni. 

Hasonló mentésirányító bravúrról már 2017-ben is beszámoltunk: akkor a sikeres telefonos szülés Vasmegyeren esett meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top