nlc.hu
Család

Hűtőre ragasztott cetli vezethetett a gyilkoshoz?

Egy hűtőre ragasztott cetlivel utalhatott gyilkosára a New York-ban megölt magyar nő

G. Orsolya meggyilkolásával a ház korábbi karbantartóját, a 44 éves David Bonolát gyanúsítják.

„Szerezzetek egy új karbantartót” – ez az üzenet volt kiragasztva a családi hűtőre a New Yorkban meggyilkolt magyar nő Forest Hills-i házában, mondta az üggyel foglalkozó New York-i rendőrfelügyelő a Daily Beastnek. A New York Post rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számol be, feltételezések szerint az áldozat írhatta az üzenetet éppen azért, hogy baj esetén elvezesse a nyomozókat a férfihoz, aki a gyanú szerint végül végzett vele. 

New York

(Fotó: Pixabay)

A Telex felidézte, hogy az 51 éves, kétgyermekes G. Orsolyát közel 60 késszúrással és tompa tárgy okozta sérülésekkel ölték meg a múlt héten Forest Hillsben. Holttestét szombat reggel találták meg egy gurulós hokitáskában Queensben, a nyílt utcán.

Az üggyel kapcsolatban csütörtökön gyanúsítottként vették őrizetbe a ház korábbi karbantartóját, a 44 éves David Bonolát, aki a rendőrség közlése szerint vallomásában beismerte, hogy 59-szer szúrta meg a nőt, majd a holttestét egy gurulós hokitáskába tuszkolta. Az egyelőre nem derült ki, hogy Bonolának van-e ügyvédje.

A nyomozást vezető rendőrfelügyelő szerint David Bonola már a nyomozás elején a rendőrök látókörének középpontjába került a hűtőre ragasztott üzenet alapján. A rendőrök először az áldozat Forest Hills-i otthonától nem messze, a Forest Parkban véres rongyokat találtak, amelyeket a gyilkos valószínűleg arra használt, hogy bekösse vele a kezeit. A park egy másik pontján egy narancssárga, szintén véres dzsekit találtak egy üreges fába gyömöszölve.

A gyanúsítotthoz úgy jutottak el, hogy megállítottak egy kukásautót, amelyben több véres ruhadarab között találtak egy munkáscsizmát is. Ezután megfigyelték a házát South Richmond Hillben, a Forest Park szegényebb, főleg munkások lakta részén, ami a tehetős Forest Hillstől távolabb esik.

Csütörtökön a rendőrök tovább figyelték a házat, majd a férfi egyszer csak szóba elegyedett a nyomozókkal, és megkérdezte tőlük, hogy őt keresik-e. A rendőrök azt válaszolták, hogy valamikor majd szeretnének vele beszélni, Bonola viszont azt válaszolta, hogy nagyon sok munkája van.

„És most?” – kérdezte később a nyomozó, Bonola beleegyezett, és a rendőrökkel együtt a 112. kerületi rendőrkapitányságra, ahol az amerikai filmekben csak a „the boxként” emlegetett kihallgatószobában kihallgatták.

Bonola a kihallgatás alatt igyekezett más férfiakra, más karbantartókra terelni a nyomozók figyelmét. Amikor a kezén található sérülésről kérdezték, azt válaszolta, hogy munka közben szerezte azt. Ezután a rendőrök megmutatták neki azt a fotót, amin a sérült keze látszik a gyilkosság után.

Bonola végül beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy két éven át volt „se veled, se nélküled” viszonya G. Orsolyával. Azt is mondta, hogy feltűnt neki, hogy a nő más férfiakkal sms-ezett, ezért beszélni akart vele szombaton, nem sokkal éjfél után. Veszekedtek, majd lementek az alagsorba, mert a nő nem akarta, hogy felébresszék a 13 éves fiát, aki a ház legfelső emeletén aludt. Az áldozat férje a gyilkosság idején a nagyobbik fiúval éppen Oregon államban volt. Azért utaztak oda, hogy megnézzék maguknak a fiú továbbtanulása szempontjából szóba jöhető egyetemek kampuszait.

A felügyelő azt mondta, Bonola bevallotta, hogy kést ragadott a házban, és többször megszúrta a nőt. Elmondása szerint ezután a nő egyik fiának görgős hokitáskájába tuszkolta a nő testét, és azért vonszolta el a házból a táskát a park felé, mert nem akarta, hogy a család ott találjon rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top