nlc.hu
Család

Lakatos Levente vallomása M. Richárdról

Lakatos Levente M. Richárdról: Nem tudok róla, hogy bárkinek is szánt szándékkal ártott volna

Gyerekkorukban sok időt töltött Lakatos Levente népszerű író M. Richárddal,  a Dózsa György úti gázolóval, és vannak közös élményeik, bár ezekre már csak halványan emlékszik Levente. A Fókusznak elmondta, rokona súlyos betegségével kapcsolatban összeesküvés-elméletek terjednek.

Lakatos Levente és M. Richárd, a Dózsa György úti baleset egyik felelőse unokatestvérek. Lakatos azt mondja, vidéken, a nagymamájánál gyakran találkoztak. M. Richárd gyerekkora azonban nem lehetett zavartalan:

Mint most később megtudtuk – akkor nem láttunk annyira bele az életükbe –, viszontagságos volt, tehát a szülői háttér nem volt a legideálisabb. Úgyhogy ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ő 17 éves kora körül elköltözött otthonról, és a saját lábára állt.

Mint azt mi is megírtuk, M. Richárd tavaly december végén sztrókot kapott, majd alig 2 héttel újra agyvérzése lett. A férfi a szombathelyi börtönben töltötte büntetését, onnan a berettyóújfalui börtönkórházba, majd a Debreceni Klinikára szállították. Itt megműtötték, a család információi szerint azóta mélyaltatásban tartják.

Lakatos Levente azért vállalta a nyilvánosságot, és adott interjút a család nevében, mert szerintük rengeteg téves információ kering a nyilvánosságban unokatestvére valós állapotáról, akit még altatás közben is megbilincselve tartanak.

Sok olyan kommentet olvastam, meg leveleket is kapok, amik azt fejtegetik, hogy ez az egész hazugság, és próbálják őt a bűnei alól felmentve kimenekíteni külföldre. Tehát ilyen összeesküvés-elméletek látnak napvilágot. Pedig ez a legmesszebb áll a valóságtól.

Lakatos Levente elmondta, Richárdot jó szívű emberként ismeri, de nem akarja felmenteni.

Nem tudok róla, hogy bárkinek is szánt szándékkal ártott volna

– tette hozzá.

M. Richárd a bíróságon

M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top