nlc.hu
Sztárok

Altatásban is ágyhoz bilincselik M. Richárdot

Altatásban is ágyhoz bilincselik M. Richárdot, a Dózsa György úti halálos baleset részesét

A férfit, aki áprilisban másodjára is stroke-ot szenvedett, húsvét után szállították át a berettyóújfalui börtönkórházából a debreceni klinikára.

Élet és halál között lebeg második stroke-ja után a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd. – számolt be a Blikk. Bár a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága korábban azt állította, hogy a férfi egészségügyi ellátására felkészültek a berettyóújfalui börtönkórház orvosai, mégis át kellett szállítani a debreceni klinikára. A Blikk emlékeztetett, hogy az elítélt családja és ügyvédje ezt már az első stroke diagnosztizálásakor indítványozták, sikertelenül.

Börtön cella

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

M. Richárd először tavaly decemberben, másodjára pedig idén április közepén kapott sztroke-ot. A férfit húsvét után szállították át Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának berettyóújfalui börtönkórházából a klinikára, mert állapota súlyosbodott. Hiába fekszik a beteg mesterséges kómában, a protokoll szerint az intenzív osztályon is az ágy keretéhez bilincselték kezét őrei, akik a nap 24 órájában felügyelik azt, hogy a beteg állapota javulása esetén ne hagyhassa el engedély nélkül a civil kórházat.

A férfi meghatalmazott jogi képviselője, Dr. Görbe Irén ügyvéd elmondta, jelenleg az a céljuk hogy a beteg két hozzátartozója a törvényben meghatározott feltételeknél hosszabb és sűrűbb intervallumokban láthassa védencét, hiszen a hozzátartozók közelsége elősegítheti a gyógyulást. M. Richárd előző védője még tavaly decemberben kezdeményezte azt, hogy a férfit a büntetés végrehajtáson kívül, felkészült, magas szintű speciális kezelést nyújtó egészségügyi intézménybe szállítsák, a mellékelt helyzet szerint ennek már akkor is megvolt a létjogosultsága, amikor a BvOP ezt elutasította.

A család szeretné megtudni, voltak-e korábban, az első stroke előtt arra utaló jelek, hogy M. Richárd állapota a rácsok mögött folyamatosan romlik, mi okozhatta, hogy nem kapott időben gyógykezelést, illetve hogy 140 kilós testtömegéből 60 kilósra fogyott. Ezekért nem csak a beteg lehet a felelős, a jogász szerint minden elítéltet megillet a szakszerű, gyors, időben elkezdett orvosi ellátás, ha valaki ebben mulasztott, azt felelősségre kell vonni.

M. Richárdot tavaly ítélték 3 év és 6 hónap fogházbüntetésre a Dózsa György úti baleset miatt, amelyben két ember meghalt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top