nlc.hu
Család

Elon Musk gyereke nemet és vezetéknevet is vált

Elon Musk gyereke nemet és vezetéknevet is vált

A 18 éves Xavier Musk a jövőben Vivian Jenna Wilson lesz mert minden kapcsolatot meg akar szakítani milliárdos apjával.

Elon Musk hét gyermeke közül az egyik névváltoztatási dokumentumokat adott be egy Los Angeles-i bíróságra, mert azt akarja, hogy nőként ismerjék el, és többé nem kíván semmilyen formában kapcsolatban állni a biológiai apjával. Ezért a nemváltási folyamat részeként nemcsak a keresztnevét változtatja meg Xavierről Vivian Jennára, de híres apja vezetéknevét is elhagyja, helyette az anyja születési nevét, a Wilsont veszi fel – számolt be a HuffPost  cikke alapján a Telex.

Elon Musk a 2022-es MET gálán

A Tesla alapítója nem reagált gyerekének a döntésére. (Fotó: Getty Images)

A 18 éves Vivian Jenna a hírek szerint azért nyújtotta be a dokumentumokat, hogy a neve végre megfeleljen a nemi identitásának. A bíróság pénteken hallgatja meg, és dönthet a névváltoztatás engedélyezéséről.

A tinédzsernek van egy ikertestvére, Griffin, 2004-ben születtek. Édesanyjuk Justine Wilson kanadai író, aki 2000 és 2008 között volt Musk felesége. A házaspárnak született egy fia 2002-ben, aki hirtelen csecsemőhalál szindrómában, tízhetes korában halt meg. A párnak hármasikrei is születtek, ők most 16 évesek. Musknak két gyermeke született az énekesnő Grimestól is, akivel 2018-ban jöttek össze, de már ők sincsenek együtt.

A Tesla tulajdonosa nem kommentálta a lánya döntését. Musk nem túl szókimondó az LMBTQ-témákkal kapcsolatban, de korábban tett olyan megjegyzéseket a Twitteren, amik miatt transzfóbnak nevezték.

Elon Musknak nincsenek túl jó időszaka. A múlt hónapban egy légiutas-kísérő vádolt meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta. A milliárdos azonban tagadja, hogy ilyet tett volna és elvileg „politikailag motivált lejáratásnak” tekinti az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top