nlc.hu
Család

Japán férfi házába betörő medve

Úgy fenékbe billentette a házába betörő medvét, hogy az inkább kiugrott az ablakon

Pedig nem akart rosszat, csak a gyümölcsök érdekelték a japán férfi otthonában szimatoló állatot.
Medve

Csendes délutánnak indult június 21-én a japán Hisao Ueno erdőszéli házikójában, ahol édesanyjával és macskájukkal élt évek óta. Kettő körül aztán arra lett figyelmes a 47 éves férfi, hogy a cica éktelenül visítani kezd az egyik emeleti szobában. A férfi megnézte, mi baj; az állat a butsudan, azaz az ősök előtt tisztelgő buddhista oltár szobájában volt. Egy másik állattal.

Nem tudni, a medve mikor és hogyan engedte be magát, azt meg végképp, hogy került az első szintre; utólag egyértelmű, hogy az oltárra helyezett gyümölcsök, főleg a már kissé megbarnult banán érdekelte. Szokás ugyanis, hogy étellel kedveskednek az elhunytaknak. A medvéknek pedig nagyon érzékeny a szaglása; a szigetországban volt már példa arra, hogy oltárokat és sírhelyeket romboltak szét emiatt. Házba azonban még sosem merészkedtek be.

A macska a sarokban, a férfi az ajtóban, a medve neki háttal az oltár felé; Ueno tette, amit tehetett:

elkezdte fenékbe rugdosni a medvét.

Mint később elmondta, az anyját és a macskát féltette, és nem gondolkodott, csak cselekedett; alighanem nagyon veszélyes volt a manőver, de bejött. A medve ugyanis egy ponton úgy döntött, hogy annyira azért nem kell neki a gyümölcs, és egyszerűen kiugrott az ablakon. Lemászott a ház oldalán és eloldalgott; a férfi leírása alapján egy méternél is kisebb volt, alighanem medvebocsról lehetett szó.

A hatóságok mindenesetre nem javasolják az ilyesmit, és kérnek mindenkit, hogy ügyeljen, hogy ne hagyja sokáig a gyümölcsöket az oltáron.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top