nlc.hu
Család

Megrúgták labdával, így derült ki, hogy csontvelődaganata van

Megrúgták labdával tesiórán a 9 éves Vivient, így derült fény a súlyos betegségére

A kunhegyesi kislánynak csontvelődaganata van, ami azután derült ki, hogy egy labdával eltalálták.
Focilabda egy üres tornacsarnokban

A 9 éves Vivient februárban rúgták meg véletlenül egy labdával az iskolában, de ez mentette meg az életét. A kunhegyesi kislány testét a csípőjétől egészen a hónaljáig kék-lila foltok, vérömlenyek borították, édesanyja először azt hitte, egy nagyobb gyerek bántotta Vivient. A sérülések azonban nem múltak el, és a kórházi vérvétel után kiderült: a kislánynak csontvelődaganata van – írja a Blikk

Szerencsére időben felismerték a betegséget, megkezdhették a kezeléseket, de egyértelmű volt, hogy Vivinek csontvelő-átültetésre lesz szüksége. A vérvizsgálat alapján a családból egyedül a nővére, a 13 éves Viki volt alkalmas a csontvelődonor szerepére, és félelem nélkül elvállalta a feladatot.

Vivi műtétjét Miskolcon végzik majd, édesanyja szerint kislánya bátran viseli a tűszúrásokat. A csontvelő-átültetés után kemoterápia és sugárkezelés vár rá, és várhatóan hónapokat kell majd kórházban töltenie.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/JeppeSmedNielsen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top