nlc.hu
Egészség

Csontvelő-átültetés vár a 4 éves kisfiúra

8 éves nővére mentheti meg a 4 éves leukémiás kisfiút

Brájen most esélyt kapott arra, hogy felépüljön.
Horváth Brájen

Nyolcéves nővére mentheti meg a négyéves leukémiás kisfiút. A várpalotai Horváth Brájennél szeptemberben diagnosztizálták a vérrákot. Hat hónapja kezelik a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinikán – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Egyszer már újra kellett éleszteni, kiderült, hogy csontvelő-átültetésre van szüksége. A családból egyedül a nővérénél találtak egyezést, így ő lehet a donor.

A szülők először nem tudták, hogy ilyen nagy a baj. Lázzal, fülfájással vitték kórházba még szeptemberben. Hosszas vizsgálatok és a vérvétel után derült csak ki, hogy vérrákja van. A négygyermekes család élete teljesen felfordult: a kórházi kezelések és a gyerekek gondozása miatt az apuka elveszítette a munkáját, és albérletükből is menniük kellett. Most családi pótlékból élnek, és a kórház biztosít nekik egy ideiglenes lakást a klinikától nem messze. Azt mondják, mindezek ellenére a legfontosabb, hogy Brájen meggyógyuljon.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Még több gyógyulástörténet az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top