nlc.hu
Család

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat -

Lehet izgulni, ma derülnek ki a felvételi ponthatárok

Csaknem 100 ezer diák számára lehet sorsfordító a mai nap.

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők, de a diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy az általuk megjelölt melyik képzésre kerültek be, írja az MTI.

Emellett idén is több helyszínen lehet majd figyelemmel kísérni a ponthatárok kihirdetését, Debrecenben, Egerben, Győrön, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden is lesz ponthatárváró rendezvény, Budapesten pedig a Városligetben rendezik meg a Pont ott partit, ahol a felvételizők a ponthatárok mellett a felsőoktatási lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek.

Fiatalok a sikeres felvételit ünneplik a Pont Ott Parti - felvételi eredményváró rendezvényen Budapesten

Fiatalok a sikeres felvételit ünneplik a Pont Ott Parti – felvételi eredményváró rendezvényen Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2021. július 22-én. (Fotó:
MTI/Bruzák Noémi)

A felvi.hu statisztikái szerint idén 99 192 diák jelentkezett az ősszel induló felsőoktatási képzésekre. A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top