nlc.hu
Család

Egyetemi és főiskolai felvételi ponthatárok 2022-2023

Kiderültek az idei felsőoktatási ponthatárok

Csütörtök este kihirdették az idén érvényes felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Kiderült, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Fiatalok a sikeres felvételit ünneplik a Pont Ott Parti - felvételi eredményváró rendezvényen Budapesten

A diákok este nyolctól, SMS-ben kaptak közvetlen értesítést, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról. Idén a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft.

a fővárosban a Városligetben szervezték meg a Pont ott partit,

ahol a felvételizők a ponthatárok mellett a felsőoktatási lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek.
A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel. több vidéki városban – Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden – is tartanak ponthatár váró rendezvényt.
Budapesten a városligeti

ponthatár váró, fesztiválhangulatú rendezvényen több ezren vettek részt.

Az este 8 órára várt kihirdetés előtt egy órával még hosszú sorokban várakoztak a fiatalok a bejutásra. Este 8 óra előtt fél perccel a tömeg visszaszámlálva várta a ponthatárok kihirdetését. Jellemzően az érkező SMS-ek után sokan sikítozva, ugrálva, volt, aki pezsgőt bontva ünnepelt. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a felvett fiataloktól azt kérte, hogy a következő 2-5 évben

járjanak be az egyetemre, ne hagyják ki az előadásokat,

és mindeközben kössenek életre szóló barátságokat. A felsőoktatási képzésekre jelentkezők a felvi.hu oldalon is ellenőrizhetik, hogy sikerült-e felvételt nyerniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top