nlc.hu
Család

Visszaesett az adományozási kedv Magyarországon

Nehéz helyzetben a civil szervezetek, még jobban visszaesett az adományozási kedv

Az utóbbi években sok minden történt, ami miatt mind az emberek, mind a cégek jobban meghúzzák a nadrágszíjat.

Ugyan a nyári időszakban a jótékonyság szempontjából is uborkaszezon van, ha lehet ilyet mondani, de a civil szervezetek egyre nagyobb bajban vannak, ugyanis a koronavírus-járvány okozta bizonytalan gazdasági helyzet, aztán az ukrán háború, most pedig az infláció nehezíti dolgukat.

Mint a 444.hu írja, sajnos nem csak a magánszemélyeknél, a cégeknél is visszaesett az adományozási kedv, a szervezetek pedig már nem tudják ugyanakkora összeggel vagy ugyanannyi étellel segíteni a rászorulókat, akikre nehéz időszak vár.

Adománygyűjtés

Fotó: Pexels

„Az ukrán háború menekültjeinek nagyon sokan adományoztak, és minden keret véges, mind a lakosság, mind a cégek körében. Az elmúlt két év, covid, munkanélküliség, stb., sem könnyíti meg a helyzetünket, pedig nagyon sok család esett a mélyszegénység szintjére. Szomorúak vagyunk mi is nagyon, itt van a nyár, az iskolák bezártak, az óvodákban is szünet lesz, eddig a gyerekek legalább itt élelemhez jutottak, most ez is kritikus, ahogy minden nyáron” – nyilatkozta Tóth Tünde, a Gyermekétkeztetési Alapítvány programvezetője.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány munkája főképpen az adományokon alapszik, ezekből veszik azokat az ételeket, amelyekkel a rászoruló családokon segítenek. Magyarországon jelenleg körülbelül 300 ezer gyerek éhezik, és ez a szám egyre nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top