nlc.hu
Család

Karácsonyi adománygyűjtések 2023

A segélyszervezetek szerint sokan már az adományozók közül is segítségre szorulnak

Egyre több a rászoruló.

Sokan már az adományozók közül is segítségre szorulnak – ezt mondták az RTL Híradónak nyilatkozó segélyszervezetek. Az Élelmiszerbanknál most hétvégén csaknem 350 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, amit karácsony előtt juttatnak el a rászorulókhoz. Rekordközeli mennyiség – mondják, de ez úgy jut össze, hogy minden eddiginél több áruházban szerveztek gyűjtést. Azt tapasztalták, hogy olyanok is hoztak egy-egy kiló cukrot vagy lisztet, akik maguk is segítségre szorulnak.

élelmiszerbank

Az Élelmiszerbank debreceni raktára – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Az Élelmiszerbank is érzékeli azt, hogy egyre nehezebb mindenkinek és a felajánlóknak is. Az idei évben 500 ezer élelmiszercsomagot szeretnénk az év utolsó két hónapjában eljuttatni nélkülözőknek, és minden korábbinál nehezebb a számunkra is” – nyilatkozta Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója. A hétvégén összejött adományokból 68 ezer élelmiszercsomagot tudnak összeállítani.

Az Ökumenikus Segélyszervezet is megkezdte szokásos karácsonyi adománygyűjtését. Ők is úgy látják, az élelmiszerdrágulás egyre többeket hoz nehéz helyzetbe. 

Sok helyen nemhogy ajándékra, ennivalóra is alig futja, főleg a 3 vagy több gyereket nevelő családoknál. A Statisztikai Hivatal adatai szerint egyetlen év alatt majdnem a duplájára nőtt a szegénységben élő gyerekek aránya Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top