nlc.hu
Család

Három hét után megkerült egy vak kutya Alaszkában

Három hét után előkerült Alaszkában egy vak kutya

Nem nagyon bízott már benne a család, hogy meglesz Lulu, de a golden retrievert kemény fából faragták.

Az alaszkai Sitka városban élő Kubacki család nagyon megijedt, amikor egyik nap kiderült, kutyájuk elkóborolt otthonukból. Lulu, a golden retriever miatt nem csak azért aggódtak, mert eleve zordon környéken laknak, hanem azért is, mert az eb idős és vak – számolt be az esetről a My Modern Met.

golden retriever orr nézetből

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A szülők és öt lányuk (akik mind 4 és 13 év közöttiek) mindent tűvé tettek, hogy Lulut megtalálják, de heteken keresztül nem vezettek eredményre erőfeszítéseik. Ráadásul a család időközben még egy szadista tréfa áldozata is lett, ugyanis egyik este egy idegen arról értesítette őket, hogy megtalálta a kutyát, majd röviddel később üzenetben jelezte, csak viccelt.

Három hét elteltével azonban valóban „csoda” történt.  Rábukkant Lulura egy építőbrigád nem messze a család otthonától egy bokor alatt. A munkások először azt gondolták, egy medvéhez van szerencséjük, de amikor kiderült, nem medve, hanem egy igen rossz bőrben levő golden retriever fekszik a bokor alatt, odamentek, hogy segítsenek neki és értesítették a családot. Aligha meglepő módon, hatalmas volt Kubackiéknál az öröm a hír hallatán. Noha Lulu a „kaland” alatt tíz kilót fogyott és a viszontlátás pillanatában ahhoz is alig volt energiája, hogy megemelje a fejét, azóta már a családtagok szerető gondoskodás mellett, az állatorvosi segítségével elindult a felépülés útján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top