nlc.hu
Család

Rezsi: ősszel sok iskola állhat át online oktatásra

Ősszel sok iskola állhat át online oktatásra a rezsiárak miatt, főképp a vidéki kistelepüléseken

A rezsiköltségek elszállása sok oktatási intézményt arra kényszerít, hogy a jelenléti oktatásról online oktatásra álljon át, ugyanis kénytelenek ilyen módon spórolni.

Bár az ELTE Természettudmányi Kara igényelt fűtéskorszerűsítési támogatást, azt nem kapta meg, ezért az intézmény azt tervezi, hogy november és március között áttér online oktatásra. A döntésével egyáltalán nincs egyedül, az ország számos oktatási intézménye követheti a példáját, a vidéki kistelepülések iskoláit különösen érzékenyen érinti a probléma – adta hírül az ATV.

Iskolapadok

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Vidéken sok szülő arra készül, hogy ha kell, akár fát gyűjtenek az intézménynek, csak hogy a gyerekeik járhassanak iskolába. Sok iskoláról hallják ugyanis, hogy nem lesz pénzük fizetni a fűtést, és ez nemcsak általános iskolákat, hanem felsőoktatási intézményeket is érint. A fent említett ELTE TTK sem cáfolta a híreszteléseket, de leghamarabb jövő hétfőre ígért tájékoztatást. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint jelenleg azt vizsgálják, hogyan tudnák a gyakorlati és laborórákat átcsoportosítani az iskolaév első két hónapjára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top