nlc.hu
Család

Nyilvánosan kért bocsánatot a pécsi tűz okozója

Nyilvánosan kért bocsánatot a pécsi tűz okozója

A Pécs külvárosában keletkezett tűzben senki sem sérült meg, de hét épület károsodott, három ház pedig teljesen leégett.

Facebook-oldalára is kitette és több szerkesztőséghez is eljuttatta bocsánatkérő nyilatkozatát az a férfi, aki nagy kiterjedésű bozóttüzet okozott csütörtökön Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban. Mint ismert, a lángok a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészére is átterjedtek.

Pécsi külvárosi tűz.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteki tájékoztatása szerint a mintegy nyolc hektáron pusztító tűzben nem sérült meg szerencsére senki, de hét épület károsodott, három ház teljesen leégett és három gázpalack is felrobbant a nyugati városrészben.

Kósa Mátyás Krisztián a nevét és arcát is vállalva kér elnézést minden pécsi polgártól az általa okozott katasztrófa miatt, hangsúlyozva, hogy, bár nem szándékosan okozta a tüzet, vállalja a felelősséget a történtekért.

Mint írta:

A nevem: Kósa Mátyás Krisztián

Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól!

A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is.

Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani.

Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt! Bármit megtennék azért, hogy mindazt, ami tettem – figyelmetlenségből, akaratom ellenére –, visszafordíthassam.

Bocsánatot kérek minden pécsitől! Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó minden felelősségem.

Őszintén sajnálom!

Bocsánatot kérve mindenkitől: Kósa Mátyás Krisztián”

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán arról számolt be péntek délelőtt, hogy az Akó dűlőben tegnap délután, vélhetően szabadtéri égetés nyomán fellobbant tüzet végül késő estére sikerült megfékeznie száztizenhat hivatásos és hetvenkét önkéntes tűzoltónak, valamint harmincnyolc közreműködőnek, köztük a honvédség háromfős helikopter-személyzetének.

A helyszínre negyvenhat jármű, köztük a honvédségi helikopter vonult, a beavatkozást vezetési törzs irányította. A területet a tűzoltók nehezen tudták megközelíteni, végül este negyed kilenc után körülhatárolták a tüzet.

Két ház lakója nem térhetett vissza otthonába, a harmadik, teljesen kiégett házban nem él senki életvitelszerűen.

A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást kezdett, szemlebizottság alakult.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top