nlc.hu
Család

A Biblia kitiltása iskolákból

Kitiltották a Bibliát egyes texasi iskolákból

Tartalomvizsgálat miatt több könyvet is el kell távolítani az iskolai könyvtárakból.
könyvtár

Egy texasi tankerület vezetői többek között a Biblia eltávolítására is felszólították az iskolák könyvtárait, miután közérdekű panaszra vizsgálat indult több kiadvány ellen, hogy összeegyeztethetők-e a tanintézmények oktatási elveivel.

A Fort Worth városához közeli Keller Független Iskolai Kerület vezetősége múlt héten új oktatási programot fogadott el, ami új követelményeket állapít meg az intézményekben tartható könyvekről. Emellett átmenetileg arra kötelezik az intézményeket, hogy távolítsák el polcaikról azokat a kiadványokat, amelyek ellen a múlt tanévben panasz érkezett. Ezeknél a műveknél tartalmi felülvizsgálatot kell indítani, és meg kell állapítani, hogy megfelelnek-e az oktatási irányelveknek.    

A kifogásolt és vizsgálat alá vont művek között – a Biblia mellett – Anna Frank naplójának egy képes kiadása, valamint LMBTQ-témáról szóló ifjúsági kiadványok is szerepelnek.

Azok a könyvek, amelyek megfelelnek a megállapított új oktatási irányelveknek, állítólag azonnal visszakerülnek az iskolák könyvtáraiba.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top