nlc.hu
Család

A fővárosi rezsitámogatási rendszer

Rezsitámogatási rendszert vezet be a fővárosi önkormányzat

Évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak a fővárostól a rászorulók.

„A Zuglóban általam kidolgozott szociális modellnek azt az elemét, hogy a rászoruló családok és az idősek 20 ezer forint rezsitámogatást kapnak, egész Budapestre kiterjesztjük” – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Hozzátette: bár a szociális támogatások adása elsődlegesen kormányzati feladat, ők most inkább ellenségképeket keresnek megoldások helyett, ezért Budapestnek lépnie kellett.

A Fővárosi Önkormányzat rezsitámogatási rendszerben a rászoruló, gyerekes családok, ápolási díjon lévők vagy más nehéz helyzetben élők, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjakat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak, amelyet a villany-, a gáz-, a víz- és a távhőszámlájukról fognak leírni. A valódi átlagnyugdíjnál kevesebbet kapók 24 ezer forint támogatásban részesülnek.

A rendszer október elsejétől működik, onnantól kezdve lehet igényelni ezeket a támogatásokat. Érdemes majd arról is tájékozódni Karácsony Gergely szerint, hogy a kerületek milyen támogatást tudnak adni.

Mint korábban írtuk, áramkedvezményt kaphatnak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók is, illetve a hajléktalanszállók is nagy bajban vannak az emelkedő rezsiköltségek miatt.

karácsony gergely

Rezsitámogatást ad a főváros (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top