nlc.hu
Család

Nyakát törte a TikTok kihívásban a 16 éves lány

Kipróbált egy TikTok-kihívást a 16 éves lány, nyakát törte

Idióta kihívásra beszélték rá a barátai a 16 éves angol lányt. Súlyosan megsérült közben, nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy életre lebénuljon.

Sarah Platt tizenhat éves volt, és a barátaival épp egy hoki versenyen vett részt, amikor a többiek elkezdték piszkálni azzal, hogy túl gyáva ahhoz, hogy részt vegyen egy online, TikTokon terjedő kihívásban. Bár a kihívás neve (Koponyatörő) árulkodó volt, Sarah mégis belement a játékba, amit ma már nagyon bán – derül ki a brit Metro cikkéből.

Nyakmerevítő

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A kihívás lényege mindössze annyi, hogy két ember kirúgja a lábait, ezért gyakorlatilag fejre esik. Platt előtt ezt néhány barátja is kipróbálta, akiknek nem esett bajuk, ezért mert ő is vállalkozni a feladatra. Hozzá azonban már mentőt kellett hívni, és hordágyon vitték kórházba. A legfélelmetesebb az egészben az volt, hogy nem érezte a jobb lábát. A vizsgálatok után kiderült, hogy három helyen a nyakát törte, és T5-ös gerincsérülés szenvedett. Szerencséjére meg tudták menteni, bár a rehabilitációja hosszúra nyúlt, ma – 18 évesen – már jár és ilyen szempontból teljesen egészséges, mégis van egy kellemetlen mellékhatása a történteknek, amivel együtt kell élnie: a legváratlanabb pillanatokban hirtelen szédülni kezd.  A szakemberek szerint az ilyen veszélyes kihívásokat bemutató videók nagyon népszerűek a social mediában a fiatalok között, sokszor akár hatévesek is nézik őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top