nlc.hu
Család

Nem jelentkezik az 1,3 milliárd dolláros fődíjért a lottónyertes

Egy hónapja nem jelentkezik az 530 milliárd forintnyi fődíjért az amerikai lottónyertes

Lehet, hogy az illető nem is tud arról, hogy 1,3 milliárd dollárt nyert a lottón.

Illinois államban 1,3 milliárd dollár (mintegy 530 milliárd forint) vár szerencsés gazdájára egy hónapja, ennyi volt a főnyereménye a Mega Milliók (Mega Millions) amerikai lottójátéknak augusztus elején.

Illinois állam szerencsejáték vállalatának igazgatója közleményben biztatta a rendszeres és alkalmi játékosokat arra, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert

elképzelhető, hogy a nyertes még nem is szerzett tudomást szerencséjéről.

A rekord összegű főnyereményt érő szelvényt egy autópálya melletti benzinkútnál vásárolták.

Mega Millions lottószelvényt vásárolnak egy boltban a virginiai Arlingtonban 2022. július 29-én

Mega Millions lottószelvényt vásárolnak egy boltban a virginiai Arlingtonban 2022. július 29-én (Fotó: OLIVIER DOULIERY / AFP)

A lottónyertesnek egy éve van arra, hogy jelentkezzen, ha ez nem történik meg, akkor a nyeremény összegét visszaosztják a Mega Milliók lottójátékban résztvevő államoknak. A nyertesnek 60 napja van arra, hogy eldöntse, az összeget egyben vagy éves részletekben akarja-e megkapni.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, Illinois államban viszont ilyen törvényi kötelezettség nincs.

Nemrégiben Magyarországon valaki egyedüliként vihette volna haza a szemkápráztató, 150 millió forintos lottónyereményt, csakhogy nem jelentkezett a pénzért. 

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top