nlc.hu
Család

Elvitték az ötös lottó 1,7 milliárdos főnyereményét

Új lottómilliárdosa van az országnak, egyedül vitték el a mesés főnyereményt

Kilenc hét halmozódás után született telitalálatos az ötös lottón.
Az Ötöslottó kézi számgolyói a SzerencseSzombat közvetítése elõtt, az Ötöslottó és a Joker élõközvetítése elõtt a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án

Sikeresen eltalálta egy játékos mind az öt kihúzott számot az ötös lottó szombati sorsolásán, a szerencsés nyertes több mint 1,7 milliárd forinttal lett gazdagabb – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

A közlemény szerint 9 hét halmozódás után született telitalálatos. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. Emellett egy játékos hazaviheti a Joker-nyereményt, amely 170 millió forint.

A 27. játékhéten a következő számokat húzták ki:

4 (négy), 17 (tizenhét), 55 (ötvenöt), 67 (hatvanhét), 89 (nyolcvankilenc).

Született 48 négytalálatos is, ezek a játékosok egyenként 950 ezer forintot nyertek.

Ezt kell tennie a nyertesnek

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, „nagynyertes-vonalat” tart fenn, amely a Szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében leadják az eredeti szelvényt, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Április végén két játékos is sikeresen találta el az ötös lottó nyerőszámait, a szerencsés nyertesek összesen több mint 4,5 milliárd forintnak örülhettek, miután fél éven át halmozódott a nyeremény. 

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top