nlc.hu
Család

Meghalt Puskás Ferenc egyetlen testvére, Puskás Éva

Meghalt Puskás Ferenc egyetlen testvére, Puskás Éva

Elhunyt Puskás Éva, a legendás labdarúgó, Puskás Ferenc testvére.
Gyertyaláng a sötétben

Hétfő hajnalban, egy nappal 93. születésnapja után, Budapesten elhunyt Puskás Éva, a világhírű magyar labdarúgó, Puskás Ferenc húga – erősítette meg a család a szomorú hírt a Puskás.com emlékoldalnak.

Puskás Éva egész életében Kispesten élt, a család 1929-ben költözött az akkor még önálló kisvárosba, ahol az édesapa a KAC futballistája, majd edzője lett. A Budapest Honvéd mai stadionja melletti edzőpálya helyén álló egykori „városi házakból”, ahol Puskás Éva egyetlen testvére, Puskás Ferenc is felnőtt, a család 1947-ben költözött a Rákóczi utcába, ahol Éva az utolsó hónapokat leszámítva haláláig élt – írja az oldal.

„Puskás Éva világszerte ismert és rajongott testvérével ellentétben mindig kerülte a nyilvánosságot, megmaradt egyszerű, szerény és végtelenül tisztességes, családszerető kispesti asszonynak” – emlékezett a legenda elhunyt testvérére Szöllősi György, Puskás Ferenc életrajzírója. akinek Puskás Éva felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtott a 2005-ben megjelent Puskás életrajzi könyvéhez, és azután a Puskás Hungary című dokumentumfilm elkészítéséhez is.

„Abban nagyon hasonlított Öcsi bácsira, hogy mindig segítőkész, nyílt szívű és örökké jó kedélyű volt” – írta Szöllősi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top