Szabadidő

Rangos posztumusz díjat kap Puskás Ferenc

A Posztumusz-díjat a sportvilág legendás karriert befutó nagy bajnokai vagy a sport területén tevékenykedő, világszerte ismert személyek kaphatják.

Posztumusz életműdíjat kap Puskás Ferenc a World Sports Legends Award díjátadó gálán.

A Puskás Akadémia honlapja szerint az idén negyedik alkalommal sorra kerülő monacói gálán – a szervezők közlése alapján – „a kitüntetést a futballvilág legendája kapja, akinek a hazájában átadott nemzeti stadion is a nevét viseli, és akiről a FIFA éppen tíz esztendeje nevezte el az Év góljáért járó díjat”.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete elmondta, hogy az elmúlt években a díjazottak sok esetben az autó- és motorsport kiválóságai voltak: Mika Häkkinen, Jean-Marie Pfaff, Jutta Kleinschmidt, Osvaldo Ardiles, Giacomo Agostini, legutóbb pedig Ayrton Senna. Ezért is nagy szó, hogy ezúttal a tizenhárom esztendeje elhunyt Puskás Ferencre esett a monacói szervezet választása.

A díjat a jövő szombati gálavacsorán a Puskás család egyik tagja és Schmitt Pál olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök veszi majd át.

(MTI)

(Kiemelt kép: Fortepan/Urbán Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top