nlc.hu
Család

Betiltanák a Peppa malac egyik epizódját

Betiltanák a Peppa malac egyik epizódját, mert azonos nemű pár szerepel benne

Az olasz politkus szerint elfogadhatatlan lenne, ha adásba kerülne a Peppa malac kérdéses epizódja.
Peppa malac videó egy okostelefonon

Az Olasz Testvérek nevű olasz párt kulturális szóvivője felszólította a RAI állami műsorszolgáltatót, hogy ne adja le a Peppa malac című rajzfilmsorozat epizódját, amelyben szerepel egy azonos nemű pár is – írja a Guardian.

Az Egyesült Királyságban a héten mutatták be a rajzfilmsorozat Családok című részét, amelyben felbukkan egy jegesmedve, akinek két anyukája van. Federico Mollicone szerint elfogadhatatlan lenne bemutatni ezt az epizódot Olaszországban.

„A politikai korrektség megint lesújtott, a gyerekeink kárára. Nem lehetnének a gyerekek egyszerűen gyerekek?” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, hogy a RAI az adófizetők pénzén vette meg a Peppa malac sugárzási jogait, ezért felszólította a műsorszolgáltatót, hogy egyik csatornán vagy internetes felületén se adja le a kérdéses epizódot. Azt egyelőre nem tudni, mikor mutatnák be a kifogásolt részt.

Nálunk a tavaly elfogadott pedofilellenes törvényre hivatkozva hatósági ellenőrzést kezdeményezett a magyar médiahatóság a Netflixszel szemben egy rajzfilmjelenet miatt, mert lányok csókolóznak benne. 

(Kiemelt kép: Unsplash/charlesdeluvio)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top