nlc.hu
Család

Világkörüli útra indult egy család, ahol négy gyermekből három megvakulhat

Világ körüli útra indult egy család, mielőtt a négy testvérből három elveszítené látását

Márciusban indult a világ körüli út, és még egy fél évig nem is térnek haza.

Egy kanadai pár, Edith Lemay és Sebastien Pelletier szerette volna megmutatni a gyermekeinek, hogy mennyi csoda vesz minket körül, ezért úgy döntöttek, világ körüli útra indulnak a családdal. Sajnos a négy testvér közül hárman idővel elveszíthetik a látásukat a retinitis pigmentosa nevű örökletes betegség miatt, a tizenkét éves Miánál, valamint hétéves és ötéves öccsénél is 2019-ben diagnosztizálták az orvosok ezt a szindrómát, amire egyelőre sajnos nincsen gyógymód. 

„Nem tudjuk, milyen gyorsan fogják elveszíteni a látásukat, de arra számítunk, hogy amire középkorúak lesznek, teljesen megvakulnak” – nyilatkozta az édesanya. Hozzátette, a szakemberek javaslatára úgy döntöttek, igyekeznek minél többet megmutatni a világból a gyerekeknek, ezért kezdték el tervezni az egyéves családi vakációt. A tervek szerint egyébként 2020-ban keltek volna útra, de a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak elhalasztani az indulást. 

Idén tavasszal azonban végre megkezdődhetett az utazás, az első állomás pedig Namíbia volt, nemrég pedig Mongóliában jártak, ahonnan Indonézia felé vették az irányt. Az utazás során természetesen kiemelten fontosnak tartják, hogy ne csak a gyönyörű tájakat ismerjék meg, hanem a helyi embereket, az ott élő népek kultúráját is. 

Sébastien Pelletier gyermekeivel

Fotó: Plein Leurs Yeux/Instagram

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top