nlc.hu
Család

Letartóztattak egy dél-koreai nőt

Elkapták a nőt, akinek gyerekeit egy bőröndben találták meg holtan

A dél-koreai rendőrség azt közölte, hogy letartóztatott egy nőt, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta két gyermekét, akiket bőröndökben találtak a múlt hónapban Új-Zélandon.

Még augusztus közepén adtak el néhány bőröndöt egy új-zélandi raktárvásáron, melyből – az új tulajdonosok legnagyobb meglepetésére – két gyermek maradványai kerültek elő. Kiderült, hogy a maradványok már évek óta a bőröndökbe lehettek, az áldozatok 7 és 10 évesek voltak. A dél-koreai származású anyjuk pedig sehol sem volt.

A gyanúsított anyát Dél-Koreában kapták el (Fotó: Getty Images)

A gyanúsított anyát Dél-Koreában kapták el (Fotó: Getty Images)

Az aucklandi rendőrök gyorsan rájöttek, hogy az új-zélandi állampolgárságú nő Dél-Koreában lehet, a nyomozásban pedig az Interpol is beszállt. Végül a koreai rendőrök csütörtökön jelentették, hogy elfogták a 42 éves nőt, Ulsan városában – írja a BBC.

Az új-zélandi rendőrök azt kérik a koreai hatóságoktól, hogy ne tűzzenek ki óvadékot, hanem mielőbb adják ki a gyanúsítottat. A gyerekek apja évekkel ezelőtt elhunyt rákban, a nagyszülők pedig még mindig Aucklandben élnek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top