nlc.hu
Család

Két unokázós csalót fogott el a rendőrség

14 millió forintot követeltek egy idős asszonytól az unokázós csalók

A Nógrád megyei nyomozók egy 24 éves rakamazi és egy 22 éves budapesti férfit vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség szeptember 13-án Karancslapujtő külterületén elfogott két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pénzt csaltak ki egy idős asszonytól.

A nő otthonában, vezetékes telefonszámán hívta fel ismeretlen személy 2022. szeptember 9-én a kora délutáni órákban, és 14 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy fiát letartóztatták és a kiszabadítására pénzre van szükség. Az idős asszony közölte, hogy ennyi pénze nincs, ekkor a telefonáló azt mondta neki, hogy szedjen össze annyi készpénzt amennyit tud, majd pontosan meghatározta a nőnek, hogy az összekészített összeget mibe pakolja és hova helyezze el. Az idős asszony a több mint 2 millió forintot egy nylon szatyorba rakta és azt a telefonáló utasításainak megfelelően a kijelölt helyen elhelyezte, amelyért a két férfi személygépkocsival érkezett és azt magával vitte, írja a Police.hu.

Újabb unokázós csalókon kattant a bilincs

Fotó: Police.hu

A letartóztatáskor a rendőrök a férfiak által vezetett gépjárműben egy táskát és abban készpénzt találtak, amit lefoglaltak a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművel együtt. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a 24 éves rakamazi és a 22 éves budapesti lakost és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top