nlc.hu
Aktuális

Elkapták "unokázós" csalókirályt

100 éves bácsi buktatta le az „unokázós” csalókat, 100 millióval károsítottak meg időseket

Az analfabéta M. Olivér Londonból irányította Magyarország egyik legnagyobb bűnszervezetét.
idős férfi telefonál,

A kazincbarcikai születésű M. Olivér – aki írni és olvasni sem tud – évek óta Londonban tartózkodik, külföldi luxuséletét „unokázós csalásokból” finanszírozta – írja a Blikk. Módszere a következő volt: adathalászoktól megszerezte idős emberek adatait, majd felhívta őket egy angliai telefonszámról, hogy az unokájuk balesetet szenvedett vagy okozott, ám ha egy nagyobb összeget tudnak fizetni egy általa odaküldött embernek, az unokának semmi további gondja-baja nem lesz.

Mint a bulvárlap megtudta, egy 100 éves bácsi buktatta le a csalókirályt, aki a társaival 3 év alatt közel 100 millió forinttal károsított meg időseket. Rájött, hogy valami nem stimmel a telefonos mesével, így nem is fizetett, sőt a hatóságoknak is jelezte, mi történt vele, így kapták el Olivért, akinek a legfőbb cinkosa, H. E. szintén Londonban élt. Ők voltak a szellemi vezetők, míg a „futárok” Magyarországon laktak, így amikor kaptak egy címet, csak kocsiba ültek, majd mentek is begyűjteni a kicsalt pénzt.

A banda számláján egyébként több mint 90 bizonyított bűncselekmény van.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top